Pass it on

Inge Schouten is een van de betere coaches die ik ooit heb gehad. Feilloos weet ze de zwakke en sterke punten uit je tekst te halen. En wat die zwakke plekken betreft: haar commentaar, tekstanalyse, feedback of hoe je het ook noemen wilt, is van dusdanige aard dat je over je eigen werk na gaat denken. En het daarmee op een hoger plan weet te brengen. Succes verzekerd.

- Wim Duijst (schrijver)

Toen de eerste versie van Mulberry House klaar was maar niet goed genoeg werd bevonden voor publicatie werd heb ik Inge Schouten gevraagd het manuscript te beoordelen. Met haar commentaar heb ik het boek naar een hoger plan weten te brengen. Een jaar later lag het in de winkel, uitgegeven door Ploegsma Kinderboeken. Dus: Heb je hulp nodig, zit je vast, weet je niet hoe te beginnen, zij is een goede!!!

- Kristine Groenhart (schrijver)

Inge Schouten is een bijzondere schrijfdocente. Ze combineert een scherp literair-kritisch vermogen met een warme persoonlijkheid, waardoor ze cursisten tot grotere schrijfhoogten drijft. Moeiteloos stemt ze haar commentaar bovendien af op zowel het niveau als de persoonlijkheid van de cursist. De Masterclass Schrijven van Inge Schouten is een echte aanrader!
- Astrid Schutte (cursist)

 

Deze masterclass heeft mij de structuur gegeven waarbinnen ik het verhaal dat al bestond goed kan vertellen. Op verschillende niveaus wordt gekeken waar een verhaal rammelt en waarom, om vervolgens met de handreikingen die deze masterclass biedt tot een sterker, krachtiger geheel te komen. De manier waarop Inge Schouten feedback geeft is eerlijk, motiverend en constructief. Een aanrader voor iedereen die echt wil schrijven!
- Angela Hartgers (cursist)

Onder de mooie gedachten, de fraaie zinnen en het krachtige ritme ligt het kale onzichtbare skelet van het verhaal. Zonder dat zakt alles in elkaar, zoals een prachtig lichaam zonder botten. Samen met Inge, en je medecursisten, onderzoek je de ambachtelijke aspecten van het schrijven. Je kijkt naar de opbouw, de personages en de tijdstructuur van je werk. Het heeft mij veel geholpen.
- Christiaan Fruneaux (cursist)

>Testimonials